Back to the Future

Back to the Future Episode 1: It's About Time

Nieuw tijdreisavontuur

VOOR

  • Zowel voor fans als nieuwelingen
  • Leuk nieuw verhaal
  • Fantastische ingesproken stemmen
  • Mooie graphics

TEGEN

  • Puzzels vaak eenvoudig

Excellent
9

Back to the Future: The Game is een 'point-and-click' avonturenspel, gebaseerd op de populaire films uit de jaren '80. In dit gratis te downloaden 1e deel reis je als Marty McFly naar het jaar 1931 om je kompaan Doc - de geniale wetenschapper - uit de brand te helpen.

Of het nu gaat om literatuur, muziek of film, een remake van een klassieker stuit altijd op sceptici. Wij bij de Softonic-redactie hebben - misschien net als jij - fijne jeugdherinneringen aan de Back to the Future trilogie. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen, maar gelukkig blijkt vanaf de 1e seconde dat deze game gemaakt is voor fans, door fans. Ontwikkelaar Telltale Games heeft een goede reputatie op het gebied van avonturenspellen en onderstreept die dubbel en dwars met Back to the Future: The Game.

Het spel gaat verder waar de laatste speelfilm eindigde. Marty McFly - in de films gespeeld door Michael J. Fox - is weer thuis in 1986. Onze protagonist is juist aan het wennen aan een leven zonder Doctor Emmett 'Doc' Brown. Ineens verschijnt de (ontzettend coole) DeLorean tijdmachine in zijn voortuin. Na wat onderzoek blijkt dat Doc onschuldig vastzit in de gevangenis, in de tijden van de Amerikaanse alcoholprohibitie. Natuurlijk haast Marty zich naar het verleden om Doc te hulp te schieten.

De verhaallijn is leuk en de graphics zijn aangenaam. Back to the Future: The Game blinkt echter helemaal uit in voice acting. De stemmen zijn meeslepend ingesproken en klinken net als die van Marty en Doc uit de films. Wel dient gezegd dat de puzzels vaak (te) eenvoudig zijn. Wat dat betreft voelt Back to the Future: The Game soms zelfs meer als een film dan als een spel: een groot deel van de speeltijd is ingenomen door dialogen en filmpjes. Voor de BttF-fanaat is dat echter geen probleem.

Droom je nog altijd van Marty's hoverboard en zijn Nike's met zelfbindende schoenveters? Als BttF-fan kom je aan je trekken met de 1e installatie van Back to the Future: The Game. Het spel is trouwens ook beschikbaar voor Windows en iPads.

Meeste downloads Actiespellen voor mac

Meer
Back to the Future

Download

Back to the Future Episode 1: It's About Time

Beoordelingen about Back to the Future